De tussenschoolse opvang goed geregeld

De een kent het als overblijven, maar er zullen ook genoeg mensen zijn die weten dat de tussenschoolse opvang, oftewel de tso, gelijk staat aan overblijven op school. Dit is het moment op de dag waarop zowel de leerlingen als de leerkrachten een lange pauze hebben tussen de twee dagdelen waaruit een schooldag bestaat. Wanneer er niet met een continurooster gewerkt wordt, dan wil je natuurlijk dat de tussenschoolse opvang goed geregeld is. Maar hoe weet je nu zeker dat dit ook echt het geval is? Hiervoor raden we je aan om eens te kijken bij tso Kinderstralen, Lunchen op school. Zij kunnen uw school op dit gebied uitstekend helpen.

 

  • Kinderen blijven op school
  • Kinderen gaan naar huis

 

Wanneer er gewerkt wordt met een tussenschoolse opvang, dan kan er sprake zijn van twee groepen: de kinderen die naar huis gaan en de kinderen die gebruik maken van de tussenschoolse opvang. Scholen hebben de taak om opvang op school te organiseren. Tenslotte zal niet ieder kind de mogelijkheid hebben om naar huis te gaan om hier te lunchen. Je wilt dan natuurlijk dat ieder kind tijdens de tussenschoolse opvang lekker kan ontspannen en even tot rust kan komen, voordat het tweede gedeelte van de dag gaat beginnen.

Meer weten over de tussenschoolse opvang

Natuurlijk is het als school belangrijk om de tussenschoolse opvang goed te regelen. Al snel wordt er dan voor gekozen om dit aan de leerkrachten over te laten. Maar ook zij hebben de tijd nodig om even bij te komen en zich op te kunnen laden voor het tweede gedeelte van de dag. Daarom kan het voor iedereen die werkt op de school verstandig zijn om te kiezen voor de tussenschoolse opvang van Kinderstralen. Met Lunchen op school, onderdeel van Kinderstralen bieden zij scholen de mogelijkheid aan om de overblijf op de best mogelijke manier te regelen. Zij kunnen dan gemakkelijk tijdens de aangegeven tijd op school langs komen en hier het toezicht op de kinderen houden. Dit kan zowel tijdens het eten als tijdens het spelen. Terwijl de medewerkers van Kinderstralen de kinderen in de gaten houden, kunnen de leerkrachten ook even bijkomen en het tweede gedeelte van de dag voorbereiden. Dit is voor de leerlingen natuurlijk ook erg belangrijk, want op die manier krijgen zij het best mogelijke onderwijs.

Regel het vandaag nog

Het vinden van een goede regeling van de tussenschoolse opvang kan behoorlijk lastig zijn. Veel scholen hebben hier dan ook moeite mee . Is dit ook bij u op school aan de orde? Dan is het uiteraard fijn om te weten dat u dit ook anders kunt regelen. Als u dit ook graag goed wilt regelen, neem contact op met Kinderstralen. Zij kunnen u precies vertellen wat ze voor u kunnen betekenen Als u ook wilt dat iedereen binnen de school zoveel mogelijk uit de tussenschoolse opvang kan halen, dan komt dit samen met Kinderstralen snel in orde. Ze helpen hiermee heel veel scholen in ons land in acht provincies en ze hebben dus de nodige kennis en ervaring op dit gebied. Het is dus zeker een slim idee om samen met Kinderstralen aan een goed plan voor de tussenschoolse opvang te werken. Neem hierover vandaag nog contact op en ontdek zelf meer. Het regelen van de juiste opvang is voor veel scholen, ouders en kinderen zeer belangrijk. Dankzij Kinderstralen hoeft dit niet langer een zeer lastige opgave te zijn. Met Lunchen op school is het voor iedereen goed geregeld. Het is dan ook slim om eens te kijken op de website.

Lees meer…