De prijs van lichtstraten

Veel mensen betalen teveel voor hun lichtstraten. Ze nemen dit meestal op de koop toe, omdat ze best wat willen betalen voor een mooie lichte ruimte. Toch is dit helemaal niet nodig. Het probleem is dat mensen vaak niet weten waar ze eigenlijk voor betalen en hoeveel het allemaal mag kosten. Bij het bepalen van een goede prijs voor lichtstraten zijn staan een aantal zaken centraal:

  • Montage
  • Ontwerp
  • Beveiliging

Een groot gedeelte van de kosten wordt bepaald door de montage. Deze kosten kunnen weer verder worden onderverdeeld: waar monteer je de ramen en wie gaat deze monteren? Allereerst moet je goed kijken hoe de lichtstraten gemonteerd kunnen worden. In sommige gevallen moet eerst het een en ander gebeuren aan het dak van de kamer, waardoor aanvullende werkzaamheden nodig zijn. Soms moeten de lichtstraten ook worden ingekort of uitgebreid, wat ook een flinke duit kan kosten. Je kunt verreweg het meeste geld besparen op je aanschaf door al het montagewerk zelf te doen. Je moet dan wel verstand van zaken hebben en weten waar je aan begint. Professionals kunnen de ramen binnen een paar dagen leggen, maar zelf zul je hier een langere periode voor moeten uittrekken. Ook heb je geen garantie dat alles goed gebeurt, je moet vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Wanneer je ervoor kiest om de montage zelf te doen dan bespaar je gemakkelijk tientallen en soms zelfs honderden euro’s. Heb je dus de kennis en de tijd om dit te proberen, dan is dit een kostenpost waar je flink op kunt besparen! Verder is het bij de montage ook van belang hoeveel ramen er precies geplaatst moeten worden. Het aantal lichtstraten draagt natuurlijk bij aan de totaalprijs, maar wanneer je meerdere straten laat inbouwen krijg je vaak een fikse korting. Soms is het daarom in de praktijk voordeliger om gelijk 3 straten te laten plaatsen.

Lichtstraten; eigen ontwerp en beveiliging

Nog twee andere kostenposten zijn het ontwerp en de beveiliging. Lichtstraten zijn vaak van tevoren ontworpen door het bedrijf dat ze levert. Omdat deze voor het bedrijf in kwestie relatief eenvoudig te produceren  zijn is dit vaak niet zo duur. Je kunt er echter ook voor kiezen zelf een ontwerp te maken en dit op te sturen. Na een kort gesprek, waarin je de haalbaarheid van het project bespreekt, krijg je dan een prijs te horen. Deze kan soms enorm afwijken van de standaardmodellen, omdat een origineel model ook voor de producent veel extra kosten met zich meebrengt. Naast dit alles is ook beveiliging essentieel. Je kunt lichtstraten op verschillende manieren laten beveiligen. Wanneer je kiest voor goede beveiliging en dik veiligheidsglas, dan betaal je gegarandeerd een stuk meer. Je kunt ook kiezen voor speciale inbraakwerende lijsten, waar het glas niet zomaar uit verwijderd kan worden. Dit alles is natuurlijk hartstikke handig, maar komt wel tegen een prijs. Soms is het echter beter te investeren in een stukje extra zekerheid. Dit is meestal afhankelijk van de buurt waarin je woont. Kun je niet met een gerust gevoel de deur achter je dichttrekken, kies dan voor stevige sloten en goede coating.

Zeer snelle levering

Het is fijn om een eigen ontwerp te kunnen aandragen, maar je wilt natuurlijk ook dat de straten snel geleverd worden. Op http://www.terhuurnebv.nl/lichtstraten maak je direct een afspraak. Wanneer je vandaag een bestelling plaatst staan de bouwvakkers volgende week bij je op de stoep. Ben je dus toe aan een beetje extra licht in je woon- of slaapkamer, dan ben je hier aan het juiste adres. Ook voor terrasoverkappingen of serres kun je bij dit bedrijf terecht.