Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed artikelen online kopen? | SpeelgoedFamilie.nl

Wil jij graag dat jouw kinderen meer buiten spelen? Koop dan leuk buitenspeelgoed voor ze! Kort geleden was weer in het nieuws dat de jeugd van nu eigenlijk veel te veel binnen zit. Smartphone, tablet, televisie en computer vormen hun afleiding en verleiden hen tot veel stil zitten en naar schermen staren. Dat dit ongezond is, dat wisten we al. Veel stil zitten is voor niemand goed en het kan leiden tot overgewicht en bijbehorende lichamelijke klachten en gezondheidsrisico’s. Om meer in beweging te komen, is buitenspeelgoed dus een echte aanrader. Maar het wordt nu ook bekend hoe schadelijk het turen naar schermpjes kan zijn voor de ogen. Er wordt steeds gefocust op eenzelfde afstand, waardoor de ogen steeds eenzelfde brandpunt hebben. Dit zorgt voor een afvlakking van de oogbolling en uiteindelijk tot bijziendheid. Waar bijziendheid bij ouderen een bekend probleem is en ook niet zo heel problematisch is, aangezien het nu eenmaal een ouderdomskwaal is, ligt dit voor jongeren anders. Als je namelijk al jong last krijgt van bijziendheid, kan dit op latere leeftijd leiden tot problemen met de lens en uiteindelijk zelfs tot blindheid. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat kan door regelmatig even naar buiten te gaan, zodat je vaker in de verte moet kijken. Met leuk buitenspeelgoed zal ieder kind met plezier in de buitenlucht spelen!

Buitenspeelgoed goed voor de ontwikkeling

Niet alleen is het voor de ogen en de lichaamsbeweging goed om leuk buitenspeelgoed te hebben, ook is regelmatig in de buitenlucht zijn gewoon gezond. Frisse lucht doet ieder mens goed en het is voor onze gezondheid ook belangrijk. Daarnaast is het ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Het leert door buitenspeelgoed motorische vaardigheden, maar kan hiermee bijvoorbeeld ook mama of papa meehelpen. Denk dan aan speelgoedgereedschap of spullen voor tuinieren. Zo kunnen ze op een speelse manier deze vaardigheden ontwikkelen. Ook is het zo dat kinderen vaak niet in hun eentje buiten spelen, ze gaan dan samen met vriendjes of vriendinnetjes bezig. Dit sterkt hen ook in hun sociale vaardigheden. Samenspelen vraagt vaak om fantasie, om het uitwerken van ideeën en dat doe je niet alleen, maar samen. Dergelijke vaardigheden komen in een later stadium in het leven ook erg goed van pas. Het is dus zeker niet verkeerd om hier al jong mee aan de slag te gaan, zo kan een kind zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Buitenspeelgoed is dus om heel veel verschillende redenen goed om te hebben!

SpeelgoedFamilie biedt veel opties

Als je denkt aan buitenspeelgoed, waar denk jij dan aan? Veel mensen hebben er weinig idee van hoeveel er op dit gebied te krijgen is. Dat de keus zo groot is, is natuurlijk goed nieuws. Dat betekent immers ook dat de kans groot is dat er altijd wel iets te vinden is dat bij jouw zoon of dochter past. Als het gaat om buitenspeelgoed, dan kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • schommels
  • speelhuizen
  • tuingereedschap
  • step
  • attributen voor in de zandbak
  • glijbanen

Er valt dus echt genoeg te kiezen! Mits je natuurlijk bij de juiste winkel shopt, want niet iedere zaak heeft evenveel keus. Als je uit een ruim assortiment wilt kunnen kiezen, dan moet je absoluut eens een kijkje nemen in de webshop van de SpeelgoedFamilie. Zij bieden een zeer ruime collectie, met echt voor ieder wat wils. Van eenvoudige ballen tot luxe houten speelhuizen, je kunt het bij hen echt allemaal vinden! Wil jij ook graag dat jouw kids wat vaker in de buitenlucht aan het spelen gaan? Dan moet je dus zeker eens wat mooi en leuk buitenspeelgoed kopen bij de SpeelgoedFamilie!