Bordspellen brengen gezelligheid

De wintermaanden staan voor de deur en de lange donkere avonden worden gezelliger wanneer met het gezin bordspellen worden gespeeld. Bordspellen zijn weer helemaal terug en staan op het moment ook bij veel mensen op het verlanglijstje om met Sinterklaas of onder de kerstboom als cadeau ontvangen te worden. Veel bordspellen van vroeger zijn, al dan niet in een nieuw jasje, terug te vinden in het assortiment van Spellenrijk, dé specialist in gezelschapsspellen. We nemen u mee terug op een reis langs nostalgische spellen en nieuwe spellen die nu te verkrijgen zijn op spellenrijk.nl.

Bordspellen van vroeger

Wie kan het zich niet herinneren, die lange avonden samen aan de keuken- of eetkamertafel waarbij het hele gezin, of een groep vrienden, over een spelbord gebogen zat om een gezelschapsspel te spelen. De één fanatiek, de ander inventief en of het nu gaat om kennis of kunde, bordspellen blijven een leuke manier om gezamenlijk de tijd door te brengen. Veel mensen zullen dan ook goede herinneringen hebben aan Risk, waarbij je uren lang met elkaar strategieën kon bedenken om de wereld te veroveren. Of de Kolonisten van Catan, ook al zo’n fantastisch spel dat bij veel mensen warme gevoelens op zal wekken. Dit zijn slechts twee spellen die in een lange rij bordspellen voorkomt die verkrijgbaar is op deze site. We zetten de bekendste nostalgische bordspellen eens op een rij:

 • Trivial Pursuit, ook bekent als Triviant
 • Carcassonne
 • Koehandel
 • Stratego
 • Twister
 • Monopoly
 • Wie Is Het
 • Cluedo
 • Rummikub
 • Scrabble
 • Mens Erger Je Niet
 • Triominos
 • Hotel
 • Levensweg

We kunnen zo nog wel even doorgaan, maar het mag duidelijk zijn dat er veel bordspellen zijn die de tand des tijds hebben doorstaan en die, slechts met weinig of geen aanpassingen nog steeds zeer veel plezier kunnen brengen tijdens een gezellige avond met familie en vrienden. De bordspellen mogen dan nog vaak lijken op de spellen van vroeger, maar tegenwoordig zijn er veel soorten en varianten verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld Monopoly, hier kun je verschillende versies van krijgen om zo nog meer plezier te beleven aan het spel. Daarnaast is het al eeuwen lang een uitdaging om vrienden, bekenden, mensen in jouw omgeving uit te dagen en te testen op hun kennis. Met een bordspel als 30 Seconds of Trivial Pursuit kun je hier eindeloos met elkaar plezier aan beleven, zeker door de uitbreidingssets die van deze spellen verkrijgbaar zijn. Samen op zoek gaan om een mysterie op te lossen tijdens Cluedo of Scotland Yard Master biedt ook de uitdaging om elkaar te testen op inventiviteit en creativiteit. Het spelelement dat bordspellen biedt maakt gezelligheid nog leuker, omdat je elkaar op spelenderwijs beter leert kennen. Kan iemand wel tegen zijn verlies? Is iemand in staat om op creatieve manier een oplossing te bedenken? Opeens bieden bordspellen geheel eigentijdse manieren om verdieping in een vriendschap aan te brengen, waar je zelf misschien nog niet eerder aan zou hebben gedacht.

Spellen die de laatste jaren zijn ontwikkeld

Er zijn ook gezelschapsspellen verkrijgbaar die zijn ontwikkeld op populaire thema’s van de afgelopen jaren. Dit zijn spellen waarbij kennis en interactie samengaan en jou met jouw gezelschap testen op alles wat je weet over een bepaald onderwerp. Zo kun je een bordspel krijgen van Wie Is De Mol?, Le Tour de France en Game of Thrones. Ook authentieke spellen zijn op die manier ingestoken, waarbij een spel als Risk eveneens verkrijgbaar is in een Game of Thrones uitvoering. Kortom, de winteravonden worden een stuk minder lang en vele malen gezelliger door samen om de tafel te gaan zitten en een spel te spelen. Laat die winter maar komen!