Ben je op zoek naar acupunctuur in Deventer?

Woon je in de buurt van Deventer en heb je last van klachten waar je huisarts niet zo een twee drie antwoord op heeft? Dan zou je eens een afspraak kunnen maken bij qizee, de praktijk voor acupunctuur in Deventer. qizee is opgezet door Sanne van der Zee, acupuncturiste. Zij biedt je behandelingen acupunctuur aan, die ze waar ze dat nodig acht aanvult met een of meerdere van de volgende disciplines:

  • Moxa
  • Guasha
  • Cuppen

Alledrie deze behandelmethodes komen net als acupunctuur uit de Oosterse geneeskunst, en kun je boeken bij deze praktijk voor acupunctuur in Deventer. Het zijn behandelwijzen an sich, maar gecombineerd met een sessie acupunctuur zijn ze wel vele malen sterker. Sanne heeft super veel ervaring met al deze behandelvormen, en kan je voorzien van een behandeling op maat. Ze zal je tijdens je eerste consult precies vertellen hoe ze jou het beste kan helpen, en welke behandelvorm daar bij past. Het algemene doel van een behandeling in haar praktijk voor acupunctuur in Deventer is dat je terug in balans komt en je energieën beter gaan stromen. Je lichaam kan dan namelijk zichzelf herstellen en jouw klacht oplossen. Het zijn dus niet de naaldjes die jouw klacht weghalen, ze zorgen er enkel voor dat de energie door je hele lichaam beter gaat stromen. Als gevolg daarvan komt alle informatie beter aan en herstelt je lichaam zichzelf.

Acupunctuur in Deventer incl. cuppen

Van de drie extra behandelingen die Sanne in haar praktijk voor acupunctuur in Deventer biedt is cuppen waarschijnlijk het meest bekend. Het heeft betrekking op een opgewarmde, glazen cup die op de huid wordt geplaatst. Door de warmte trekt deze cup de huid vacuüm en dus strak, waardoor de doorbloeding enorm wordt gestimuleerd. Als gevolg daarvan worden afvalstoffen in het betreffende gebied afgevoerd en ontspannen spieren zich. Cuppen kan blokkades in je lijf opheffen en verlichting geven bij klachten als koorts en eczeem, welke beiden zogeheten ‘hitteklachten’ zijn volgens de Chinese leer. Bovendien is cuppen ook heel erg effectief bij klachten aan spieren, zoals stijfheid en overmatige spanning. Gecombineerd met een behandeling acupunctuur in Deventer levert het de beste resultaten op. Cuppen ziet er wat eng uit, maar het doet absoluut geen pijn. De huid kan wel verkleuren, maar deze verkleuring verdwijnt binnen enkele dagen weer.

Breng je lijf terug in balans

Het idee achter elke behandeling acupunctuur in Deventer (en natuurlijk in elke andere stad) is dat je je lijf de kans geeft zichzelf te herstellen. Doordat de naaldjes de doorstroming van energie door je meridianen bevorderen verbetert de communicatie in je lijf. Daardoor hebben je hersenen weer in de gaten waar er iets mis is, en zullen ze dit gaan herstellen. Of je nu een behandeling bij deze praktijk voor acupunctuur in Deventer maakt of in een andere praktijk maakt niet uit. Het effect is als je een professional kiest vergelijkbaar. Als je echter graag een aanvullende behandeling wilt met cups, guasha of Moxa dan kun je het beste contact opnemen met Sanne van qizee. Zij combineert deze technieken met acupunctuur voor het beste resultaat.