Belangrijke informatie over een pensioengat

Als u uw zaakjes in het leven goed voor elkaar wilt hebben, dan is het van groot belang om hier alert op te zijn. Voor u het weet, kan er namelijk zomaar iets insluipen, wat u later duur betaald kan komen te staan. Een van die dingen is een pensioengat. Dit wilt u natuurlijk koste wat het kost voorkomen. Want als u pensioengat heeft, dan krijgt u later minder pensioen. En dat wilt u natuurlijk niet hebben. Als al uw vrienden op hun oude dag lekker vaak op vakantie gaan naar de Spaanse zon, dan wilt u dit natuurlijk ook kunnen. Als u belangstelling hebt om te kijken of u zelf een pensioengat heeft, dan is het heel mooi dat wij u op dit moment even treffen. Graag willen wij namelijk van deze gelegenheid gebruik maken om u iets meer te gaan vertellen over de organisatie Recht Op Advies. Onze naam zegt het al: wij adviseren u graag, omdat wij vinden dat u daar alle recht op heeft. Wij hebben nog nooit iemand voor een dichte deur laten staan en zullen dit ook bij u niet doen. Wij kunnen als geen ander een pensioengat berekenen, zodat u weet hoe de vork precies in de steel zit als het gaat om uw financiële situatie. Maar eerst willen wij u er graag even op wijzen wat de risicofactoren zijn hiervan. U leest hier alles over in de volgende alinea.

Waardoor kunt u een pensioengat krijgen?

Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat u een pensioengat krijgt. Sommige redenen liggen natuurlijk wel voor de hand, zoals werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Maar er zijn nog meer dingen die van invloed kunnen zijn op de hoogte van uw pensioen. Een pensioengat kan namelijk ook veroorzaakt worden door:

  • Het regelmatig wisselen van werkgevers
  • Niet meer fulltime werken maar parttime
  • Zelfstandig ondernemer worden, nadat u in loondienst bent geweest
  • Een echtscheiding meemaken
  • Een verlaging in uw maandinkomen

Heeft u hier wel eens mee te maken gehad? Dan is het van groot belang om nu te laten controleren of u een pensioengat heeft of niet. Het is erg belangrijk om te doen, ook als er niets aan de hand is. Als alles in orde is en u geen pensioengat heeft, dan weet u dat u met een gerust hart geld uit kunt geven en dat er op latere leeftijd ook nog genoeg is. Dat kan uw kwaliteit van leven en uw gevoel van zekerheid aanzienlijk verhogen. Mocht er toch een pensioengat aanwezig zijn in uw situatie, dan is het goed om dit op tijd te weten, zodat u er nog wat aan kunt doen. U kunt dan bijvoorbeeld een pensioenverzekering afsluiten, zodat u zeker weet dat u goed zit. Hoe eerder u actie onderneemt, des te beter het is. Rechtopadvies.nl helpt u graag om de juiste stappen te ondernemen. Schroom daarom niet en neem vandaag nog even contact met ons op via onze website. Wij hopen u daar in ieder geval binnenkort al te mogen begroeten als een nieuwe klant.

Heeft u nog vragen over ’t een of ’t ander?

Het staat als een paal boven water dat u beter niet met een van onze concurrenten in zee kunt gaan, omdat u bij ons veel beter geholpen wordt. Bovendien houden wij de prijzen laag, waardoor u niet te diep in de buidel hoeft te tasten voor een berekening van uw pensioengat. Wilt u eerst even van de hoed en de rand weten? Kijk dan op rechtopadvies.nl of neem contact met ons op!