Aquariumbemesting

“Heb jij wel eens een aquarium gehad? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om het water gezond en schoon te houden. Een kleine disbalans in de zuurstofspiegel kan grote gevolgen hebben voor de vissen en bacteriën die in het water leven. Met aquariumbemesting van De Houtense Aquariaan zorg je ervoor dat waterplanten altijd in het water blijven groeien. Deze planten houden het water gezond. Hoe werkt dat precies en wat zijn de voordelen van aquariumbemesting?

  • De juiste balans
  • Optimaal leefklimaat
  • Middel tegen algen

Aquariumbemesting heeft eigenlijk één concreet doel: het aanvullen van de hoeveelheid fosfaat en nitraat in het water. Deze stoffen moeten in het water aanwezig zijn om waterplanten goed te laten groeien. Wanneer het percentage van deze stoffen te laag is, zul je merken dat de planten zich niet goed ontwikkelen en dat het water dus onvoldoende zuurstof bevat. Te veel is ook niet goed, het gaat om een specifieke balans. Zelfs mensen die begrijpen dat aquariumbemesting belangrijk is, kunnen tegen problemen aanlopen. Dat komt omdat veel aanbieders niet de juiste gegevens op hun verpakking zetten. Ze beweren dan bijvoorbeeld dat er meer fosfaat in de bemesting zit dan daadwerkelijk zo is. Aquariumbemesting van De Houtense Aquariaan voldoet aan alle eisen en wordt zorgvuldig samengesteld. Zo zorg je altijd voor de juiste balans en creëer je een optimaal leefklimaat voor alles wat in het aquarium leeft. Ben je benieuwd naar de verschillende producten van deze aanbieder, of heb je een vraag over de manier waarop de mest werkt? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. Surf naar https://houtenseaquariaan.nl/aquariumbemesting/ en klik op het kopje ‘contact’. Je vindt dan een handig contactformulier waarop je een vraag kwijt kunt. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie terug.

Aquariumbemesting rekent af met algen

Veel mensen met een aquarium weten dat algen in het water zeer schadelijk kunnen zijn. Ze verstoren de kwaliteit van het water. Wanneer je te maken krijgt met algen, moet je dus snel ingrijpen. Veel mensen proberen de algen met de hand te verwijderen, maar vaak komen ze na verloop van tijd gewoon terug. Het probleem blijft zich dan uitbreiden. Met aquariumbemesting pak je het kernprobleem aan: de waterkwaliteit neemt toe, waterplanten beginnen te groeien en de algen verdwijnen. De bemesting kan zowel vooraf worden gebruikt, op het moment dat er nog geen problemen zijn, als achteraf, wanneer de algen al aan het groeien zijn. Heb je net een nieuw aquarium gekocht, of heb je een nieuwe vis in de tank geplaatst? Houd de waterkwaliteit dan gedurende een paar dagen goed in de gaten. Blijf controleren of de waterplanten goed groeien en bekijk regelmatig of er geen algen aanwezig zijn. Wanneer je de problemen in een vroeg stadium aanpakt, houd je de schade beperkt. Benieuwd naar deze nieuwe aquariumbemesting? Surf snel naar de site en bestel direct! Er zijn diverse formaten beschikbaar. Onthoud: bemesting alleen is niet genoeg, zorg voor adequate verlichting en gebruik CO2 om de PH-waarde van het water te reguleren.

Hulp bij het inrichten

Wanneer je de basis eenmaal op orde hebt, kun je beginnen aan het ‘leuke’ werk: het inrichten van het aquarium. Meestal heb je de begroeiing en de vissen al uitgezocht, maar welke rekwisieten plaats je in de tank? Gebruik je steentjes op de bodem, of kies je toch voor zand? Bovenstaande site helpt je graag met het inrichten van jouw nieuwe aanwinst. Neem snel contact op, dan krijg je direct een aantal handige tips. Op de site vind je ook meer informatie over het onderhoud van het aquarium en het gebruik van CO2 flessen.”

Lees meer…