Alles leren over krimpbuis

Mijn zoon is vorig jaar begonnen met een technische opleiding en moet nu allerlei zaken leren over technische producten. Afgelopen weken is hij bezig geweest met werken met een krimpbuis. De jongens en meiden van de opleiding krijgen eens in de zoveel tijd een praktische opdracht waarbij ze iets moeten maken met echt materiaal. Een deel van de opdracht bestaat ook uit het bestellen van het juiste materiaal. De kans is immers groot dat ze later in hun werk ook de juiste spullen moeten bestellen. Daarin moeten ze rekening houden met:

  • Bestellingen plaatsen
  • Levertijden
  • Bezorging

Er kan van alles misgaan tijdens zo’n proces. Als mijn zoon later ook moet werken met deze producten, bijvoorbeeld de krimpbuis, dan moet hij weten met welke dingen hij rekening moet houden. Als moeder vind ik het heel goed dat ze zo natuurgetrouw mogelijk hun werk moeten doen. Mijn zoon is vorige week op zoek gegaan naar een geschikte buis voor zijn project. Uiteindelijk heeft hij deze besteld via hardick.nl. Deze leverancier is een erkende leverancier van producten als de krimpbuis, en kon levering garanderen. Bovendien was er op de website voldoende informatie te vinden over de juiste buis en de toepassing ervan. Mijn zoon kon dus een goede afweging maken en heeft de buis samen met zijn klasgenoten besteld. Hij is er nu mee aan de slag en zegt dat het prima kwaliteit is. Gelukkig kon hij de kosten van de krimpbuis declareren bij de school.

Krimpbuis online bestellen

In eerste instantie dacht ik dat we een technische groothandel moesten bezoeken toen hij vertelde dat hij voor school een buis nodig had. Gelukkig konden we de buis ook gewoon online bestellen bij https://www.hardick.nl/fep-krimpbuis/. Hij heeft een avond online rondgekeken naar aanbieders van de goede buis en besloot uiteindelijk hier te bestellen. De krimpbuis is een week later bij de school afgeleverd. Ik kan me voorstellen dat het in de praktijk voor monteurs ook prettig is online te kunnen bestellen. Dat kan tussen werkzaamheden door, of in de avond. Dat scheelt veel tijd, want het is niet langer nodig op en neer te rijden naar een winkel of groothandel. Zo zie je maar dat de moderne tijd veel voordelen heeft, ook voor mensen die in de techniek werken. Zelf vind ik het ook prettig zaken online te bestellen. Dan gaat het niet om een krimpbuis zoals bij mijn zoon, maar om kleding of boodschappen.

Contact opnemen met webwinkel

Mijn zoon heeft vooral met de webwinkel contact opgenomen om te vragen of de krimpbuis echt op tijd geleverd kon worden. Dat had ik hem aangeraden, omdat de school een deadline had gegeven. Zonder de buis konden ze hun project niet uitvoeren, dus het leek me slim te vragen of ze het product op de aangegeven tijd konden leveren. De medewerker die mijn zoon aan de lijn kreeg begreep dat het product op tijd geleverd moest worden en heeft nagekeken of dit kon. Dat was het geval, waarna mijn zoon online de buis besteld heeft. Als ik zelf een bestelling doe ga ik er meestal vanuit dat de bestelling op tijd wordt bezorgd, maar voor mij geldt er meestal geen deadline. Dat is in de techniek uiteraard wel zo. Dan is het prettig een adres te hebben waarvan je op aan kunt. Mijn zoon zal in de toekomst nog wel vaker producten als een krimpbuis bestellen. Hij heeft nu in elk geval al goede contacten die hem verder kunnen helpen. Als hij een keer een bijzonder verzoek heeft kan hij daarmee ook terecht bij Hardick.