Administratie uitbesteden van je bedrijf

De administratie uitbesteden van jouw bedrijf, heb jij dit wel eens overwogen? Waarschijnlijk wel, er zijn immers maar weinig ondernemers die het echt leuk vinden om deze klus te doen. Maar het aan een ander overlaten, dat is ook weer zo’n stap. In de eerste plaats omdat het natuurlijk geld kost om dit door een professional te laten doen en dat geld kun je ook wel aan andere zaken besteden. Helemaal als beginnende ondernemer heb je nog niet een heel groot budget en dan zul je toch proberen zo weinig mogelijk kosten te maken. De administratie uitbesteden is dan ook niet iets wat je meteen zult willen doen. Maar toch heeft het voordelen om dit wel te doen en het hoeft je per saldo niet eens echt veel te kosten. Een echte boekhouder weet immers precies welke belastingregels allemaal van toepassing zijn op jouw bedrijf en weet van welke kortingen jij gebruik kunt maken. Zo kunnen jouw belastingaangiftes een stuk lager uitvallen en dat is natuurlijk mooi meegenomen! Zo verdient deze persoon zichzelf dus voor een groot deel al weer terug. De administratie uitbesteden hoeft dus niet zo heel erg duur te zijn!

Administratie uitbesteden levert jou tijd op

Een groot voordeel van de administratie uitbesteden is dat het jou zelf veel tijd bespaart. Zelf heb je waarschijnlijk niet zo heel veel verstand van boekhoudkundige zaken en het kost je dan vaak ook veel tijd om ervoor te zorgen dat alles toch weer goed in de boeken komt. Tenminste, je hoopt dat je het allemaal goed doet. Lang niet altijd zul jij weten hoe je iets precies moet administreren en dan moet je weer online op zoek gaan naar een antwoord hierop. Al dit zoeken kost ook heel veel tijd. Kies je voor de administratie uitbesteden, dan houd je dus opeens heel veel tijd over, die je dan kunt steken in andere bedrijfstaken, zoals het vinden van nieuwe klanten of het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook op die manier levert het jou winst op en hoeft het inhuren van een professional uiteindelijk niet duurder te zijn dan het zelf doen. Want het ontwikkelen van een nieuw product of het vinden van een nieuwe klant, levert jou immers uiteindelijk ook geld op! Zo hoeft de administratie uitbesteden dus echt niet veel te kosten per saldo en het scheelt jou heel veel ergernissen en veel gedoe en ook dat is natuurlijk winst!

Professionele hulp

Wil jij jouw administratie uitbesteden aan professionals, dan ben je hiervoor bij Finovion aan het juiste adres! Dit financieel administratiekantoor is een uitstekende keus omdat:

  • boekstukken digitaal aangeleverd worden en je hierbij een handig archief op kunt bouwen
  • alles regelmatig verwerkt wordt, zodat je altijd een actueel overzicht hebt
  • je zelf kunt bepalen hoeveel boekhoudkundige taken je aan hen overdraagt
  • zij niet alleen administreren, maar je ook kunnen adviseren
  • zij heldere financiële overzichten voor jou opstellen

Dat laatste punt is natuurlijk erg belangrijk. Een risico van je administratie uitbesteden is dat je zelf geen overzicht meer hebt in hoe jouw onderneming er nu eigenlijk financieel voor staat. Doordat zij jou duidelijke overzichten hiervan sturen, blijf jij zelf toch altijd uitstekend op de hoogte van de financiële staat van jouw bedrijf en dat is voor een goede voortzetting ervan natuurlijk van groot belang! Je kunt bij Finovion bovendien niet alleen maar terecht voor je boekhouding, maar ook voor zaken als de salarisadministratie, het opstellen van jaarrekeningen en het doen van belastingaangiftes. Op finovion.nl kun je meer lezen over al deze mogelijkheden die zij bieden naast administratie uitbesteden!