4 tips van InShared om stormschade te voorkomen

De inboedel- en opstalverzekering komen als geroepen als het stormt. Omgewaaide schuttingen en rondvliegende dakpannen zorgen voor veel schade. Hoe kun je stormschade voorkomen? Deze 4 tips helpen je op weg.

Zo kun je stormschade voorkomen

1. Doe de ramen helemaal dicht

Doe altijd, maar dan ook echt altijd, als je weggaat de ramen dicht. Helemaal dicht, dus ook niet op een tochtkiertje. Vergeet ook niet de kleine ramen in de badkamer en de wc te sluiten. Een windstoot kan ervoor zorgen dat de ramen zo uit het kozijn vliegen. Voor inbrekers maak je het ook meteen lastiger om binnen te komen. Uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventieweken bleek dat in 60% van de gevallen inbrekers binnensluipen via een kiertje.

2. Let op de weerwaarschuwingen van het KNMI

Het KNMI gebruikt de kleuren groen, geel, oranje en rood als het weer een risico is. Heel handig, want zo weet je wanneer er storm op komst is. Door deze waarschuwingen goed in de gaten te houden, heb je tijd genoeg om je huis stormproof te maken. Om de tuinmeubels bijvoorbeeld binnen te zetten, je auto op een veilige plek te parkeren en nog eens extra te checken of de ramen écht dicht zijn.

3. Kijk of de schutting tegen een stootje kan

Bij een stevige wind waaien schuttingen makkelijk om. Alles behalve leuk, want het verwoest niet alleen je schutting, maar ook je tuin. Controleer daarom af en toe je schutting wel tegen een stootje kan. Je kunt hem verstevigen door de onderkant te metselen of door dikkere palen toe te voegen.

4. Ga het dak op

Eens in de zoveel tijd is het verstandig om voorzichtig het dak op te gaan. Als het stormt, regent het namelijk vaak ook flink. Hét recept voor een lekkage. Verwijder daarom regelmatig bladeren uit de dakgoot en kijk of er geen scheurtjes in zitten. En als je dan toch op het dak bent, speur dan meteen naar losliggende dakpannen. Met een ladder en panhaken liggen de dakpannen zo weer goed.

En ook belangrijk om stormschade te voorkomen:

1. Zet tuinmeubels in de schuur of keten ze vast. Vergeet ook niet bloempotten en de barbecue op een veilige plek te zetten.
2. Let buiten goed op jezelf. Gebruik geen paraplu als het stormt en kijk uit voor rondvliegende spullen.
3. Doe iets aan de boom die al een tijd scheef hangt. Zo kun je voorkomen dat de boom op je huis waait en voor gigantische schade zorgt.

En sluit ook een inboedel- en opstalverzekering af

Natuurlijk wil je de spullen in en om je huis verzekeren. Met de Inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat je inboedel goed verzekerd is bij schade door brand, water, inbraak en storm. Wil je ook de zekerheid dat je huis goed verzekerd is? Sluit dan ook een opstalverzekering af. Bij InShared regel je dit binnen een paar minuten online.